Informacije

M3 Challenge (PC)19.09.2007. @ 15:57:33
Galerija slika
Pošaljite komentar


Iako postoji veliki broj vozaĆØkih igara na svetskom tržiÅ”tu, samo nekoliko njih su opÅ”te prihvaƦene i važe za naslove koje igra ceo svet. To su na primer: Colin DiRT,GTR 2, Need For Speed: Carbon, Test Drive Unlimited... U njima postoji veliki broj razliĆØitih modela automobila, podeÅ”avanja, staza, takmiĆØenja itd. Ponekad ipak nije loÅ”e napraviti malu pauzu ili prelaz na neku drugu igru, koja vas neƦe previÅ”e okupirati ali poseduje kvalitet prave virtuelne vožnje. Studio 10TACLE je, u saradnji sa BMW-om i joÅ” ponekim sponzorima (Bilstein, Castrol, Sport1.de i Intel), napravio jednu jednostavnu, ali sasvim interesantnu vožnju.
U cilju Å”to bolje promocije najnovijeg BMW-a M3 (oznake E92), Bavarci su odluĆØili da im treba neÅ”to ozbiljniji marketing novog modela. Posebno imajuƦi u vidu oÅ”tru domaƦu konkurenciju ā€“ Mercedes C63 AMG (457 KS) i Audi RS4 (420 KS). Jedno od reÅ”enja je bila ova igra, o kojoj danas detaljnije govorimo. Dakle, pored nove M-trojke, u meniju nema nijednog drugog automobila kojeg možete izabrati. Kako bi personalizacije ipak bilo, moguƦe je birati sve serijski dostupne boje karoserije (ukupno osam), standardno ili Bilstein ogibljenje (nema preterane razlike u vožnji), kao i dve veliĆØine naplataka (18 ili 19 inĆØa). Kada veƦ priĆØamo o malim moguƦnostima izbora, treba reƦi i da se M3 može voziti samo na jednoj stazi. U pitanju je potpuno realno uraĆ°en Nurburgring, na ĆØijoj stazi možete voziti u dve varijante ā€“ kraƦa (Sprint) ili duža (GP).
Pored >Practice< moda, tu su joÅ” i >Race Weekend< i >Time Trial<. Drugi mod ukljuĆØije trening, kvalifikacije i trku sa protivnicima, koji su u ovom sluĆØaju kontrolisani od strane kompjutera i moguƦ je izbor tri nivoa težine. Maksimalan broj igraĆØa je 16, ukljuĆØujuƦi i vaÅ” M3. Pored ova tri moda, postoje i dva multiplejera. To su, naravno, LAN i Internet. Po jednom >event<-u ograniĆØenje je takoĆ°e 16 igraĆØa i treba reƦi da je igranje preko interneta dobro zamiÅ”ljeno, ali je joÅ” uvek ne toliko efikasno u ovoj prvoj (v1.0) verziji igre. ƈesto se >ispada< iz trke, kontrole mogu ponekad biti preosetljive i ĆØesto se neÅ”to teže ulazi na server. Multiplejer je zamiÅ”ljen kao i >Race Weekend< mod, dakle, sastoji se iz >online< treninga, kvalifikacija i same trke. Nažalost, joÅ” uvek nema nikakvog bodovanja ali 10TACLE planira da uskoro organizuje turnir na svetskom nivou za otpilike 1000 igraĆØa. Za dalje informacije posetite link ka vebsajtu, koji se nalazi na kraju ovog teksta.
Sama vožnja je odliĆØno izvedena. Po minimalnoj konfiguraciji koja je potrebna da bi se igra mogla igrati, vidi se da je ona zahtevna i da se može oĆØekivati dobar ambijent i realistiĆØna vožnja. Izbor od nekoliko kamera i pokazivaĆØa, raznorazne komande koje se mogu pronaƦi i u najboljim naslovima ove kategorije igara, pa na kraju i samo ponaÅ”anje automobila na stazi zaslužuje da bude pomenuto. Realno, treba nekog vremena i prakse da bi se navikli na osobine BMW-a M3 na Nurburgring-u, koje su u potpunosti realno prenete iz stvarnosti u igru! Igra vas takoĆ°e tera da koristite manuelni menjaĆØ, koji otežava kontrolu ali Ʀe vam zato doneti najbolje performanse. A performanse BMW-ovog V8 agregata sa 420 KS i 400 Nm obrtnog momenta su stvarno za respekt, ĆØak i u igrici ovog tipa.
M3 Challenge je jedna odliĆØna vožnja i sasvim pristojna promena ako ĆØesto igrate druge, poznatije naslove trkaĆØkih igara. Jedan automobil, jedna staza i zanimljiv multiplejer Ʀe vas taman toliko odvuƦi od drugih igara da se od njih, barem na kratko, odmorite. TakoĆ°e, entuzijastima i zaljubljenicima u marku BMW Ʀe sigurno biti drago da malo provozaju novi M3, makar i u virtuelnom svetu. M3 Challenge je potpuno besplatan za download i možete ga preuzeti sa dole navedene lokacije:Download M3 Challenge (*.exe, 346 MB)Platforma: PC
Naziv: M3 Challenge
Za: odliĆØna grafika, moguƦnost multiplejera, realna vožnja
Protiv: pojedini bagovi u igri, neefikasan internet-multiplejer, samo jedan automobil i jedna staza
Kontakt: www.m3-challenge.com
Cena: besplatno


KategorijaOcena (5 - 10)
UKUPNO0.00