Informacije

Portable DVD player Mustek MD-70D20.10.2007. @ 10:59:22
Galerija slika
Pošaljite komentar


Mnogi od nas ĆØesto razmiÅ”ljaju o tome na koji je naĆØin najlakÅ”e >ubiti< dosadu na neÅ”to dužim putovanjima? SreƦom, danas postoji pregrÅ”t modernih reÅ”enja, koji nam u jednom ureĆ°aju nude film, muziku, igrice itd. Na vama je praktiĆØno samo da odaberete Å”ta vas od toga zanima i da, shodno tome, uzmete odgovarajuƦi ureĆ°aj. U moru raznoraznih prenosivih plejera, ne treba zaboraviti na one koji joÅ” uvek imaju moguƦnost reprodukcije diskova standardnih formata, koji su u principu najlakÅ”i i najrasprostranjeniji vid skladiÅ”tenja multimedijalnih sadržaja. Dakle, danas priĆØamo o jednom od poznatijih kompaktnih DVD plejera, koji vam može poslužiti kako u kolima tako i u hotelskoj sobi ili veƦ neÅ”to tome sliĆØno.
Ovakvi ureĆ°aji imaju nekoliko svojih prednosti. Pored ĆØinjenice da mogu puÅ”tati CD i DVD, imaju i ekran dijagonale sasvim velikih sedam inĆØa. Naravno, u wide-formatu (16:9). Model koji je Speed Industry redakcija imala na testu jeste Mustek MP-70D, koji je naizgled jedan od mnogih sliĆØnih ureĆ°aja koje možete kupiti u naÅ”oj zemlji. Po pravilu, svi oni imaju isti ekran, sliĆØne dimenzije i princip rada, pa ĆØak i sam softver. Model MP-70D može da puÅ”ta DVD filmove, DivX formate sa DVD-ja ili CD-a, ali i MP3, WMA ili WAV muziĆØke formate. Ovaj plejer ima joÅ” svojih prednosti, kao Å”to su audio-video ulazi i izlazi za reprodukciju sa nekog drugog ureĆ°aja (kamkodera, VCR itd.), ali i TV tjuner. Jedini problem u toj priĆØi je to Å”to je taj tjuner digitalnog tipa, Å”to i nije baÅ” prednost u naÅ”oj zemlji, a sigurno poveƦava finalnu cenu ovog proizvoda. TakoĆ°e, audio-video ulazi i izlazi su 3,5 mm tipa, ali sa tri veze. Dakle, kabl mora imati sa jedne strane mali 3,5 mm džek sa tri konekcije, a sa druge strane opet tri izlaza (levi i desni stereo za zvuk i jedan kanal za video). SreƦom, ovakav kabl je priložen u paketu.
U standardnom paketu Ʀete naƦi joÅ” i daljinski upravljaĆØ sa velikim brojem opcija i antenu za digitalni tjuner, ĆØiji se rad može pospeÅ”iti sa specijalnom, magnetnom ploĆØom koja je takoĆ°e priložena. Dobijate i 3800 mAh snažnu litijum-jonsku bateriju, koja je dorasla zadatku reprodukcije optiĆØkih medija (CD i DVD), zajedno sa punjaĆØima za kuƦu i auto. Na kraju, tu je i praktiĆØna torbica koja se svojim otvaranjem može pretvoriti u nosaĆØ za automobil. Naime, tada ovaj Mustek-ov portabl plejer možete staviti tako da bude u otvorenom položaju i ĆØitav >sklop< možete okaĆØiti o naslon za glavu vozaĆØevog ili suvozaĆØevog sediÅ”ta. Veoma praktiĆØno reÅ”enje. Jedini problem je Å”to su vam tada sa desne strane nepristupaĆØni A/V ulazi i izlazi, a zaklonjen je i IC prijemnik za daljinski. S obzirom na malu razdaljinu, on Ʀe i dalje funkcionisati iako je prijemnik zaklonjen, samo Å”to Ʀe to biti daleko manje efikasno nego u normalnim okolnostima.
Mustek MP-70D se u radu pokazao veoma dobro. Ekran je odliĆØan, sjajno osvetljen i velikog ugla vidljivosti. Reprodukcija diskova je brza i efikasna, a plejer je tih u radu. Zvuk je veoma kvalitetan, ĆØak i na malim stereo zvuĆØnicima koji su locirani ispod displeja. Jedan od minusa jeste Å”to u paketu nema sluÅ”alica za koje, naravno, postoji odgovarajuƦi izlaz na ureĆ°aju. KoristeƦi razne modele istih, možemo zakljuĆØiti da je zvuk sveukupno veoma dobar. Zamerka je samo to Å”to podeÅ”avanje jaĆØine nije ujednaĆØeno, tako da je najveƦa razlika u jaĆØini zvuka na prvih par podeoka skale. Baterija, koja se montira na zadnji deo plejera, ume dosta dugo da traje, ali nažalost nigde nema pokazivaĆØa koliko je puna. ƈak nema ni upozorenja, pa Ʀe vam se MP-70D pri praznoj bateriji iskljuĆØiti odjednom. Ipak u osnovi, sve svoje funkcije obavlja zaista korektno i niÅ”ta vas kod njega neƦe razoĆØarati.
Za razliku od ostalih modela sa tržiÅ”ta, ovaj Mustek je neÅ”to kvalitetniji proizvod. Iako je cena sa PDV-om negde oko 220 evra, on nije najmanji niti je najfunkcionalniji. Njegova prednost je neÅ”to bolja zavrÅ”na obrada, kvalitet izrade i funkcionalnost svega Å”to je u paketu ukljuĆØeno. Istina je da nema analognog TV tjunera, ĆØitaĆØa fleÅ”-memorija itd., ali osnovne funkcije su tu i rade sasvim korektno. Ipak, treba se upitati da li je vredno dati toliko novca samo zato Å”to može ĆØitati optiĆØke medije, imajuƦi u vidu veliki broj jeftinijih reÅ”enja, koja su bazirana na fleÅ”-memoriji i rade praktiĆØno iste stvari samo na razliĆØiti naĆØin.
Naziv: Mustek MP-70D Portable DVD Player
Podržani formati: DVD, MPEG4, MP3, WMA, WAV, JPEG
Podržani diskovi: CD, CD-R, CD-RW, SVCD, CVD, VCD, DVD +R, DVD -R, DVD -RW, DVD +RW
U paketu: DVD plejer, punjaĆØ, auto-punjaĆØ, Li-Ion baterija, AV kabl, daljinski, antena za digitalnu TV sa pojaĆØivaĆØem, torbica za auto
Cena: 225,00 evra
Kontakt: >PC Centar<, www.pccentar.com