Informacije

Renault Laguna III16.07.2007. @ 21:27:32
Galerija slika
Pošaljite komentar


Nova Renault Laguna je po mnogo ĆØemu veoma poseban automobil. TreƦa generacija sa ovim nazivom je definitivno najbolja do sada, a sledeƦi tekst Ʀe vam ukazati na svaki, pa i najmanji aspekat koji potvrĆ°uje taj stav. Mnogo vremena, resursa i truda inženjera je potroÅ”eno u razvojnom periodu. ImajuƦi u vidu trenutni imidž ovog francuskog proizvoĆ°aĆØa, pretpostavljamo da Ʀe se silan trud i isplatiti.



Nova Laguna otkriva danas svoju dinamiĆØnu, meku i elegantnu spoljaÅ”nju liniju. Posebno je voĆ°eno raĆØuna o kvalitetu materijala i zavrÅ”noj obradi govori o veliĆØini posla koji je obavljen na visini opipljivih kvaliteta, kako izvan tako i unutar kabine. Uz pojaĆØan nadzor nad procesima tokom osmiÅ”ljavanja i proizvodnje vozila, viÅ”e od 120 novih Laguna proÅ”lo je 6 miliona kilometara u svim klimatskim uslovima i na najzahtjevnijim putevima. Nova Renault



Njen stil dodatno istiĆØe dinamiĆØnost i užitak u vožnji. Prednji deo s profiliranim svetlima, dugi poklopac motora koji se spuÅ”ta te veliki otvori za vazduh upuƦuju na prisutnost snažnih agregata. S dužinom od 4,69 metara, nova Laguna nasledila je uravnotežene proporcije u svrhu dinamiĆØnog izgleda. SrediÅ”nja boĆØna linija koja se blago spuÅ”ta prema zadnjem delu vozila pojaĆØava eleganciju vozila. Hromirani okvir boĆØnih stakala pojaĆØava dojam vozila visoke klase. Donji deo, s naglaÅ”enim pragovima, ĆØvrsto leži na alumijumskim naplatcima od 16 do 18 inĆØa. Na limuzini se izboĆØena obodna linija nastavlja na prtljažnik, tik ispod zadnjih LED dioda koje noƦu osiguravaju prepoznatljivi svetlosni potpis vozila. Uz motore veƦe zapremine, dve hromirane izduvne cevi upuƦuju na prisutnost snažnih agregata.



DinamiĆØna i moderna karavanska verzija istiĆØe se velikim nagibom zadnjeg stakla. S produženom ostakljenom povrÅ”inom, oblik treƦeg boĆØnog stakla naglaÅ”ava dinamiĆØnu liniju nove Lagune. PraktiĆØan i funkcionalan karakter vozila dodatno istiĆØu brojne inovacije. U skladu s kvalitetom boravka u vozilu i jako velikom udobnoÅ”Ć¦u, samo jedan pritisak na dugme omoguƦuje, pri otvaranju zadnjih podiznih vrata, potpuni pristup prtljažnom prostoru sa savrÅ”eno ravnim podom.



Kabina nove Lagune u skladu je s nenim spoljaÅ”njim izgledom. U unutraÅ”njosti preovladava vrhunska zavrÅ”na obrada i materijali i opipljiv kvalitet kako bi sklad unutraÅ”njeg ureĆ°enja osigurao oseƦaj istinskog užitka svim putnicima u automobilu. BuduƦi da se proteže celom Å”irinom vozila, armaturna ploĆØa pridonosi ambijentu vozila visoke klase. Sve su komande, kao i prikazi informacija, osmiÅ”ljeni i postavljeni u svrhu optimalne ergonomije za vozaĆØa. Zavisno od visine paketa opreme, srediÅ”nja konzola sadrži komandu automatske ruĆØne koĆØnice, komande regulatora/ograniĆØenja brzine, te komande navigacije i telefona navigacijskog i komunikacijskog sistema Carminat. Drvo i koža prisutni su, naravno, u izvedbi Initiale koja nudi unutraÅ”njost u svetlim ili tamnosivim tonovima, kako bi se udovoljilo zahtevima veƦeg broja kupaca. Presvlake u kombinaciji kože i izvrnute kože povezane su s metalik ukrasnim detaljima koji su karakteristiĆØni za izvedbu Dynamique, sa tamnosivom unutraÅ”njoÅ”Ć¦u i upravljaĆØem po uzoru na onaj iz Formule 1. Ova verzija poseduje i sediÅ”ta s boĆØnim ojaĆØanjima koja upuƦuju na sportski karakter vozila.



Nova Laguna je osmiÅ”ljena kako bi ponudila istinski užitak za upravljaĆØem, uz ponaÅ”anje na putu koje ĆØini referencu u segmentu, ali i vrhunske dinamiĆØke performanse. ZahvaljujuƦi Å”asiji najbolje i posebno preciznim upravljaĆØem, vozilo se temelji na posve maloj masi i gami performantnih i Å”tedljivih motora i menjaĆØa. Nova Laguna dostupna je u Å”irokoj gami motora s menjaĆØima sa 6 brzina prenosa, od kojih je svaki gotovo najbolji u svojoj kategoriji, a sve to za izuzetan užitak u vožnji i smanjenu potroÅ”nju goriva. Gama benzinskih motora postupno Ʀe se komercijalizirati poĆØevÅ”i s benzinskim dvolitarskim motorom sa 16 ventila i 145 KS (103,4 kW). Živahnost i obrtni moment veƦ pri niskim obrtajima, snaga pri visokim obrtajima, sjajna zvuĆØna izolacija - taj motor, kao proizvod Renaultove i Nissanove saradnje na njegovom razvoju, nudi posebno uživanje u vožnji i akustiĆØke performanse. Benzinski dvolitreni turbo motor sa 16 ventila, snage 170 KS (125 kW) i proaktivnim automatskim menjaĆØem sa 6 brzina prenosa, zaokružuje ponudu benzinskih motora. Gama dizelskih motora poĆØiva na dva motora koja takoĆ°e ĆØine referencu na tržiÅ”tu: motor 1.5 dCi snage 110 KS (81 kW) s najboljim performansama/potroÅ”njom u tom segmentu, a koji ima i status eco leadera (136 g CO2/km), ali i motor 2.0 dCi, dostupan u tri verzije (130, 150 i 175 KS / 96, 110 i 127 kW). Njemu je pridružen proaktivni automatski menjaĆØ sa 6 brzina prenosa u verziji snage 150 KS (110 kW). ZahvaljujuƦi sistemu turbo-punjaĆØa s promenjivom geometrijom i manjom inercijom, taj motor je efikasno upotpunio ponudu nove Lagune. U okviru Renaultovog Ugovora 2009., nova Laguna Ʀe znaĆØajno doprineti merama za oĆØuvanje okoline, zahvaljujuƦi svojim motorima koji Ʀe moƦi zadovoljiti ĆØak i normu Euro5.



Motor 1.5 dCi, eco leader na tržiÅ”tu - proglaÅ”en najboljim motorom nove Lagune u svojoj klasi, taj dizelski motor snage 110 KS (81 kW) troÅ”i samo 5,1 l na 100 km (uz emisiju od 136 g CO2 po preĆ°enom kilometru), uz produžen interval zamene ulja na 30 000 km. Taj performantan i pouzdan motor je prikladan za najteže uslove koriÅ”Ć¦enja, posebno za one kupce koji prelaze veliki broj kilometara.


Motor 2.0 dCi, pouzdan i Å”tedljiv - vodeƦi po performansama i užitku koji nudi u vožnji, taj motor snage 150 KS (110 kW) posebno je prilagoĆ°en performansama Å”asije nove Lagune. S obzirom na takvu ponudu, po potroÅ”nji goriva je vrlo konkurentno vozilo, sa 6 litara potroÅ”nje na 100 kilometara i s emisijom od 158 grama CO2 kod limuzinske izvedbe u meÅ”ovitoj vožnji. ZahvaljujuƦi razvodnom lancu koji uopÅ”te ne treba menjati, taj Ʀe motor zadovoljavati i buduƦu normu Euro5 uz poÅ”tovanje istih intervala održavanja kao i motor 1.5 dCi.



Å asija nove Lagune je razvijena kako bi premaÅ”ila poznate dinamiĆØke kvalitete svoje prethodnice. Å asija Ʀe biti cenjena po preciznosti upravljanja i po sposobnosti vožnje u krivinama bez zanoÅ”enja. Renault-ovi inženjeri su svu svoju struĆØnost posvetili preciznom držanju putanje i kvalitetu ležanja karoserije. UsavrÅ”avanje nove Lagune ponajpre se odnosi na pojam valjanja, zahvaljujuƦi poveƦanoj tvrdoƦi prednjeg i zadnjeg ovjesa za 20%, odnosno 50%, poslediĆØno ĆØemu su poveƦani i stabilizatori. Nova Laguna se odlikuje veƦim prenosnim omjerom upravljaĆØkog mehanizma za viÅ”e dinamiĆØkog užitka u vožnji, te boljim upijanjem neravnina na putu, ĆØime je poveƦan oseƦaj jednakog dodira sa podlogom. Udobnost je i dalje dobra, zahvaljujuƦi radu na amortizerima. Nova Laguna joÅ” uvek ima najbolju udobnost i sigurnosti, a neverovatno malu masu: to je prvo Renaultovo vozilo koje je lakÅ”e od svojeg prethodnika, s težinom manjom za proseĆØno 15 kg. Nova Laguna svim svojim putnicima uliva oseƦaj bezbrižnosti, uz najbolji nivo udobnosti i sigurnosti u kategoriji, zajedno s prvoklasnom termiĆØkom udobnoÅ”Ć¦u. U novoj Laguni uživaƦete u posebnoj akustici, koja je ĆØini referentnom u segmentu, posebno u verziji s dizel motorima.



Na novoj Laguni su primenjena sva priznata Renaultova znanja i veÅ”tine iz podruĆØja sigurnosti, kako aktivne tako i pasivne. Osim dobrog dinamiĆØkog ponaÅ”anja svoje Å”asije, nova Laguna nudi i najbolje sisteme koĆØenja u svojoj kategoriji, koji su dokazani na testovima izdržljivosti zagrijanih koĆØnica (krajnja udaljenost merenja nakon 10 uzastopnih koĆØenja pri 100 do 0 km/h). Novoj generaciji sistema ABS, ESP i elektroniĆØkom AFU pridružuje se novi zajedniĆØki raĆØunar/hidrauliĆØki blok. Å to se tiĆØe pasivne sigurnosti, Renault je razvio reÅ”enja koja uzimaju u obzir tokove i ishode prethodnih nesreƦa kao i stvarna ponaÅ”anja, a sve to za globalniji pristup veƦem uĆØinku kod sigurnosti putnika. Iz tog su razloga standardi za novu Lagunu joÅ” stroži. Tako se u Laguni nalazi zadnja generacija opreme, poput vazduÅ”nih jastuka s dve komore i dva nivoa naduvavanja kao i sigurnosni pojasevi s dvostrukim zatezaĆØima. NajveƦi napredak se meĆ°utim ostvario po pitanju boĆØnog udara, koji je jedan od ĆØeÅ”Ć¦ih uzroka smrti. Kako bi osigurao bolju zaÅ”titu putnika pri boĆØnom udaru, elektroniĆØka arhitektura vozila je razraĆ°ena na naĆØin da se zaÅ”titni sistemi mnogo ranije ukljuĆØuju. ZahvaljujuƦi ureĆ°aju koji se temelji na dva senzora ugraĆ°ena u prednja vrata i srediÅ”nji stub, poseban programski dijagram prilagoĆ°ava vreme delovanja odgovarajuƦoj snazi udarca. Taj ureĆ°aj dopunjuju dvostruki boĆØni vazduÅ”ni jastuci poslednje generacije.



Kako bi bila najtiÅ”a limuzina u segmentu, na novoj Laguni posebno se radilo na 3 podruĆØja: 1) akustika pri malim brzinama, 2) izolacija od buke pri normalnoj vožnji, a nadasve smanjivanju aerodinamiĆØne buke 3) pri velikim brzinama. Nova Laguna je prvo vozilo koje je uzelo u obzir rezultate anketa kupaca iz 2001. i 2002. godine o termiĆØkoj udobnosti. Takvo bolje poznavanje oĆØekivanja kupaca i detalji poput razvoja novog sistema klima ureĆ°aja za ameriĆØko tržiÅ”te u saradnji s Nissanom, omoguƦili su joj da se pozicionira na najviÅ”i položaj u svojoj kategoriji. Konkretno, zahvaljujuƦi uvoĆ°enju kompresora velike zapremine s spoljaÅ”njim upravljanjem, omoguƦen je brzi dovod hladnog vazduha kako bi se klima ureĆ°aj koristio samo kad je stvarno potrebno i kako bi se smanjila potroÅ”nja. Na tržiÅ”tima na kojima je ocenjivan, novi sistem klima ureĆ°aja nove Lagune zauzeo je najviÅ”u poziciju. Å to se tiĆØe grejanja, temperatura brže raste zahvaljujuƦi snažnim elektriĆØnim otporima koji su prilagoĆ°eni dizelskim motorima. ZahvaljujuƦi razvijenom i inovativnom trostrukom automatizmu, komande >Soft-Auto-Fast< klima ureĆ°aja koriste se intuitivno. Nova armaturna ploĆØa sada osigurava lakÅ”i pristup svim komandama i bolju ĆØitljivost podataka, za mnogo veƦu udobnost koriÅ”Ć¦enja.




Stvorena pod znakom kvaliteta, nova Laguna je zamiÅ”ljena da bude robusna i pouzdana. Kako bi se uvrstila meĆ°u prva 3 vozila u segmentu u pogledu kvalitete proizvoda i usluga, nova Laguna mora ovekoveĆØiti ostvareni napredak u pogledu kvalitete dosadaÅ”njih vozila, poĆØevÅ”i od faze dizajna proizvoda i njegove potvrde pa do proizvodnje i održavanja.



Posebno su strogi standardi posveƦeni u svakoj od ĆØetiri faza u razvoju nove Lagune:


I - koncepcija: funkcionalne provere koje su se veƦ dokazale na Modusu i Cliju su mnogo brojnije za novu Lagunu. ZahvaljujuƦi trima platformama elektroniĆØke integracije za elektriĆØnu i elektroniĆØnu arhitekturu vozila, sve su se moguƦe kombinacije mogle simulirati i mogao se osigurati rad bez greÅ”aka. Primenila su se i reÅ”enja temeljena na problemima prethodnih vozila, posebno Lagune, a koja se odnose na razdoblje pokriveno garancijom ili koja su se javila tokom tehniĆØkih pregleda. Nova Laguna je takoĆ°e prvo vozilo koje je tokom svojeg razvoja testirano i na podruĆØju elektro-magnetske kompatibilnosti uvedeno poĆØetkom 2006. godine u TehniĆØkom centru u Aubevoye-u. Ta robusna koncepcija uzima u obzir i glavne uslove održavanja i popravke.

II - potvrĆ°ivanje: zahvaljujuƦi testovima na ispitnim valjcima, trkaĆØkim stazama i na otvorenom putu, viÅ”e od 120 novih Laguna prevalile su ukupno viÅ”e od 6 miliona kilometara za svoje potvrĆ°ivanje pre puÅ”tanja u prodaju. Nova Laguna je veƦ diskretno proÅ”la puteve u celom svetu kako bi se ocenilo njeno ponaÅ”anje u sredinama s ekstremnim uslovima u Argentini, Rusiji, Maleziji i Australiji. Tokom tog specijalnog programa potvrĆ°ivanja, vozilo se suoĆØava sa teÅ”kim klimatskim uslovima: jako velike vruƦine, vlažnost, praÅ”ina, blato, velika hladnoƦa, vrlo velika brzina, visina, vrlo teÅ”ki tereni itd. Svaki preĆ°eni kilometar predstavlja tri kilometra vožnje u uobiĆØajenim uslovima u kojima voze kupci.

III - proizvodnja: tokom industrijskih procesa, svi uloženi napori doprinose ostvarenju zadatih ciljeva. Prethodile su brojne razmene izmeĆ°u Renaultovih i Nissanovih fabrika o njihovim najboljim praksama, koje su pridonele uvoĆ°enju bolje kontrole i ostvarenju veƦeg uĆØinka u sklapanju tokom celog proizvodnog procesa u fabrici u Sandouvilleu (Francuska): optimizacija operativnih mesta i restrukturiranje tokova, strože kontrole, bolja zaÅ”tita vozila. StatiĆØki i dinamiĆØki testovi kao i testovi elektroniĆØke dijagnostike vrÅ”e se na svakom vozilu po izlasku iz fabrike.

IV - usluga: rad na novoj Laguni ne prestaje njenim izlaskom iz fabrike. VeƦ se s prvim digitalnim modelima vodilo raĆØuna o održavanju vozila i moguƦnosti otklanjanja kvarova. OsmiÅ”ljeni su prototipovi radionica koji su zatim i iskuÅ”ani, kako bi se testirali dijagnostiĆØki ureĆ°aji i metode otklanjanja kvara. Programi dodatnog Å”kolovanja osoblja veƦ su zapoĆØeli, na primer upotreba dijagnostiĆØkog ureĆ°aja Clip Alliance, koji Ʀe se provoditi u celoj mreži u svetu. Ili pak specijalno komercijalno i tehniĆØko Å”kolovanje, koje Ʀe se odvijati putem e-learninga. Kvalitet usluge veƦ je poboljÅ”ana u 2006. godini, a broj kupaca koji su se izjasnili kao zadovoljni ili vrlo zadovoljni porastao je sa 71 na 75%. Na novoj Laguni je primenjen Renault-ov plan izvrsnosti kvaliteta (PER4), u svrhu postizanja zadovoljstva kupca pri kupovini i u postprodaji.



Uslov postavljen Renault-ovim inženjerima i struĆØnom osoblju koje je bilo zaduženo za njeno usavrÅ”avanje bili su privlaĆØna kupovna cena, održavanja i servisiranja za sve kupce. ReĆØ je o bitnom pojmu ukupnog troÅ”ka vlasniÅ”tva (total cost of ownership), jer uzima u obzir finansijske aspekte vezane za vlasniÅ”tvom nad vozilom (devalvacija ili ostatak vrednosti), njegovo koriÅ”Ć¦enje (primer porezi na potroÅ”nju benzina), i njegovo održavanje (potroÅ”nja guma, kontrolni pregledi, itd.). Å to se tiĆØe ostatka vrednosti, a vezano uz kvalitetu proizvoda i njegovog izgleda, nova Laguna raspolaže argumentima u smislu temeljne i uoĆØljive kvalitete. U pogledu troÅ”kova koriÅ”Ć¦enja, nova je Laguna vrlo konkurentno vozilo. Osim verzije 2.0 dCi 150 KS (110 kW), izvedba 1,5 dCi 110 KS privuƦi Ʀe posebnu pažnju naÅ”ih kupaca, bilo za liĆØne ili profesionalne potrebe. Posebno su analizirani troÅ”kovi održavanja i popravka, kako u pogledu uĆØestalosti servisa tako i u pogledu trajanja otklanjanja kvara.


U svakom sluĆØaju, nova Renault Laguna je mnogo viÅ”e od klasiĆØnog naslednika aktuelnog modela. Stoga i zaslužuje detaljniji opis na naÅ”em sajtu.


Autor teksta: Shele



KategorijaOcena (5 - 10)
UKUPNO0.00