Informacije

Vežite se, poleƦemo! - ekskluzivan dogaĆ°aj firme Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora!16.05.2010. @ 22:44:25
Galerija slika
Pošaljite komentar


Mercedes-Benz je svim ljubiteljima automobila pružio ekskluzivnu priliku da od 13. do 16. maja, na NAVAK stazi u SubotiÅ”tu, prisustvuju jedinstvenom dogaĆ°aju pod nazivom Vežite se, poleƦemo! Svi uĆØesnici ove specijalne obuke, koja je organizovana po prvi put u Srbiji, mogli su da uživaju u uzbudljivoj vožnji najnovijih i najatraktivnijih Mercedes-Benz modela, meĆ°u kojima su SL 500, E 500 Cabrio, SLK 350, S 400 Hybrid, ML 63 AMG, G 500 i drugi.

Pored najaktraktivnijih Mercedes-Benz vozila svi uĆØesnici ovog specijalnog dogaĆ°aja, imali su priliku da upoznaju i voze jedan od najatraktivnijih sportskih automobila na svetu, 190.000 evra vredan SLS AMG! Naravno, naÅ”a Speed Industry ekipa je bila na licu mesta i proÅ”la sve pripremljene testove i prezentacije od strane nemaĆØkog Star Experience tima.

Najbolji Daimlerovi treneri su predstavili karakteristike sportskih automobila na trkaĆØkoj stazi, najnovije inovacije i funkcije svih Mercedesovih bezbednosnih sistema, kao i prohodnost njihovih terenskih vozila na offroad terenima. U toku ova ĆØetiri dana, ograniĆØeni broj polaznika je imao moguƦnost da uĆØestvuje u ovom treningu. ƈitava obuka se sastojala od ukupno ĆØetiri segmenta:

- Interaktivna prezentacija - tokom koje su uĆØesnici dobili odgovore na sva pitanja, kao i detaljno objaÅ”njenje rada sjajnog SLS AMG modela. Detaljnije o ovom automobilu možete ĆØitati OVDE;

- Fascination test - vožnja sporstkih automobila na zatvorenoj trkaĆØkoj stazi, gde su uĆØesnici mogli da voze sledeƦe sportske automobile: ML 63 AMG, E 500 Coupe, SLK 350 i SL 500. NaÅ” subjektivni stav je favorizovao dva modela, a to su E 500 i mali SLK 350, koji je prava igraĆØkica na trkaĆØkoj stazi zahvaljujuƦi i Sound paketu opreme. On mu donosi sjajan zvuk iz auspuha, ali ujedno, ovaj kabrio po performansama nimalo ne zaostaje za svim drugim uĆØesnicima ovog testa! Divan automobil, nažalost sa samo dva sediÅ”ta.

- Safety test - ponaÅ”anje luksuznih limuzina na klizavim podlogama, uz asistenciju Mercedes-Benz bezbednosnih sistema. Ovde je najveƦi utisak ostavio PRE-SAFE bezbednosni sistem. Ovo je zapravo kit viÅ”e elektronskih sistema, koji su zaduženi za kontrolu vozila u nepredviĆ°enim okolnostima. Tako smo mi, kao i svi drugi uĆØesnici ovog dogaĆ°aja, imali priliku da sami proĆ°emo test severnog jelena, koji je dobrano izmaltretirao pomenuti PRE-SAFE sistem. VozeƦi E 350 CDI limuzinu i S 400 Hybrid, iskusili smo koliko je Mercedes zapravo efikasan u pogledu bezbednosti, gde je test severnog jelena možda i najzahtevniji, aktivni bezbednosni test. VozeƦi 65 km/h, potrebno je naglo prestrojiti vozilo iz jedne trake u drugu, pa ga potom vratiti u prvobitnu, sve na nekoliko metara puta. Tada PRE-SAFE aktivira migavce kao indikaciju naglog koĆØenja, postavlja kontrolu stabilnosti (ESP) u svoj napredni mod, zateže pojaseve putnika pa ĆØak i zatvara prozore u sluĆØaju da su oni u vožnji bili otvoreni! Fascinantnije od toga jeste kako ovi veliki automobili savladavaju i ovaj, ali i test koĆØenja sa 50 i 100 km/h. Iako je razlika u brzini dupla, dužina koĆØenja je 4 puta duža u sluĆØaju veƦe brzine (neÅ”to ispod 40 m).

- Test terenskih vozila - na specijalnom poligonu pokraj NAVAK staze. Dostupna vozila su bila: G 500, GL 350 CDI, ML 350 CDI i GLK 220 CDI. Ovaj offroad poligon ipak nije bio veliki zadatak, imajuƦi u vidu da ga je i kompaktniji GLK proÅ”ao bez veƦih problema. Terenci su se zagrevali sa lateralnim izboĆØinama na zemljanom putu, da bi se potom spuÅ”tali u popularno korito. Finale je bio uspon od 45 stepeni, kao i spust istog tipa, koje su ovi Mercedesi besprekorno prelazili.

Sve u svemu, akcijom Vežite se, poleƦemo! ovlaÅ”Ć¦eni uvoznik Mercedesa za naÅ”u zemlju, ali i nemaĆØki Star Experience tim, su pokuÅ”ali da svim zainteresovanim prenesu deliƦ onoga Å”to krasi njihove moderne automobile. Mnogi se tako pitaju zaÅ”to su vozila iz ove klase toliko skupa i uopÅ”te skuplja od drugih, naizgled sliĆØnih proizvoda? DogaĆ°aji na NAVAK stazi su dali odgovor upravo na to pitanje, a njega je jednostavno nemoguƦe interpretirati u jedan tekst. To je neÅ”to Å”to ĆØovek jednostavno mora doživeti.

USKORO VIÅ E FOTOGRAFIJA I VIDEO-MATERIJALA!