Informacije

Kia Pro_ceed 1,6 EX Leather27.06.2008. @ 18:32:30
Galerija slika
PoÜaljite komentar


Kao ┼íto ste imali priliku da ├Ęitate u na┼íem ekskluzivnom intervjuu sa gospodinom Ognjevi├Žem iz firme >Kia Auto<, doma├Žeg uvoznika marke >Kia<, model Pro_ceed je trenutno najpopularniji automobil ove marke. Iako se radi o he├Ębek modelu sa troje vrata, koji nije ba┼í najprakti├Ęnije re┼íenje za putnike u ovoj klasi automobila, on u ukupnoj prodaji Ceed generacije kod nas u├Ęestvuje sa skoro 60%! Niska cena i zaista sjajan dizajn su glavni aduti Kie Pro_ceed, na ┼íta se svakako mo┼że dodati i fantasti├Ęna garancija u trajanju od 7 godina (ili 100.000 km). Kako je na┼ía Speed Industry test-ekipa jo┼í davno imala priliku da vozi bazni model Ceed (he├Ębek sa petoro vrata), sada mo┼żemo adekvatno uporediti Ceed sa novim Pro_ceed-om. U startu mo┼żemo re├Ži da se radi o dva veoma razli├Ęita automobila.
Model sa na┼íeg testa je Pro_ceed sa benzinskim 1,6 motorom sa 126 konja i EX Leather linijom opreme. Radi se o modernom pogonskom agregatu, sa varijabilnim tajmingom ventila, dok je oprema gotovo kompletna. U ponudi za na┼íu zemlju postoji jo┼í samo jedna linija koja je iznad ove EX, a to je TX koji uklju├Ęuje jo┼í samo (nepotrebne) elektro-sklapaju├Že spoljne retrovizore i funkciju odlo┼żenog ga┼íenja prednjih svetala. Auto sa testa je ├Ęak imao i opcionalni ┼íiber, ali celokupnu interesantnu pri├Ęu o opremi vozila ├Žemo ipak ostaviti za kasnije. Pre svega treba re├Ži ne┼íto o verovatno glavnom adutu ove Kie, a to je svakako dizajn karoserije. Mnogi ├Že vam re├Ži, iako to mo┼żda i nije toliko o├Ęigledno, da izgledom podse├Ža na aktuelni Audi A3. ├łovek koji je dizajnirao tog Audi-ja je unajmljen da odradi i novu Kiu i otud ta veza.
Kia Pro_ceed je veliki automobil. To je pravi, moderni predstavnik evropskog C-segmenta auto-tr┼żi┼íta (ni┼ża-srednja klasa), mo┼żda i model koji nudi najvi┼íe prostora za putnike unutra, a da se radi o varijanti sa troje vrata. Du┼żina je 4,25 m, visina 1,45 m, a ┼íirina je izuzetnih 1,79 m, ┼íto su pozama┼íni gabariti. U tekstu o standardnom modelu Ceed, naveli smo da se Kia sa novom Ceed-generacijom posebno isti├Ęe svojim velikim me├░uosovinskim rastojanjem. Isto rastojanje je zadr┼żano kod sportskog modela Pro_ceed i iznosi velikih 2,65 m. Ovo ├Že biti va┼żan podatak kada kasnije budemo pri├Ęali o unutra┼ínjem prostoru. Prvo moramo ista├Ži zaista predivno re┼íen dizajn karoserije! Svaka ta├Ęka karoserije novog Pro_ceed-a je ura├░ena po najnovijim trendovima i zahvaljuju├Ži poslednjim tehnolo┼íkim dostignu├Žima u domenu serijske produkcije dana┼ínjih automobila. Naime, kada izbliza pogledamo neke od fotografija eksterijera (vi┼íe slika naravno u GALERIJI) i vidimo sve te igre oblika, nagla┼íene linije i ravni limenih panela, pa na kraju krajeva i milimetarski precizno uklopljene elemente, jasno je da je velika koli├Ęina novca namenjena razvoju Pro_ceed modela oti┼íla upravo na kompletiranje pri├Ęe dizajna karoserije. Upore├░uju├Ži serijski Pro_ceed i njegov prototip sa 77-og ┼żenevskog salona, tu zaista nema nekih ve├Žih razlika.
Eksterijer je takav da jasno mo┼żete videti sve osnovne linije dizajnera, u trenutku kada je seo za radni sto i poku┼íao da napravi koncept budu├Žeg automobila. In┼żenjeri su sve njegove zamisli uspeli da uspe┼íno preto├Ęe u (jeftin) sportski he├Ębek. Isti├Ęe se splet/spoj linija sa prednjeg branika i karakteristi├Ęne maglenke sa so├Ęivastim staklom. Prednja maska je ne┼íto manja i vi┼íe sportska od modela Ceed, dok su prednja svetla istog oblika, ali sa sportski crnom pozadinom. Gledaju├Ži sa strane, isti├Ęe se izuzetna du┼żina za jedan he├Ębek sa troje vrata. Alu-felne od 17 in├Ęa i njihov Por┼íe-oliki dizajn se savr┼íeno uklapaju uz automobil, te predstavljaju apsolutnu preporuku za nabaviti, ako se ikada na├░ete u ulozi kupca u nekom od Kijinih salona. U osnovnoj opremi dobijate samo ├Ęeli├Ęne 15-ice, koje u potpunosti naru┼íavaju izgled modela Pro_ceed. Imajte u vidu da je ovo ipak sportski he├Ębek i da je mo┼żda bolje da se odlu├Ęite za ne┼íto >mirniji< Ceed sa petoro vrata, ako vam sportski koncept ne dopada. Pored to├Ękova, vrlo je interesantan detalj linije ulegnu├Ža, koja se prote┼że od po├Ęetka vrata do zadnjih to├Ękova.
Verovatno ste i sami videli slike belog Pro_ceed-a na brojnim bilbordima ili oglasima u ┼ítampi. U glavnoj ulozi je Pro_ceed slikan otpozadi, ┼íto je i najve├Ža (dizajnerska) razlika u odnosu na klasi├Ęan Ceed. Gledaju├Ži spreda, ├Ęovek stvarno mo┼że da prepozna da se radi o Ceed-generaciji modela, ali otpozadi nikako ne. Savr┼íenstvo dizajna je krunisano predivnim >he├Ębekom<, zadnjim delom koji stavlja ta├Ęku na i jednog izvanredno konstruisanog, sportskog he├Ębeka. Niska linija krova, malo zadnje staklo, masivan branik, igra ravni i linija, nisko postavljene zadnje maglenke u >duetu< sa >ma├Ęjim o├Ęima<, hromirani izlaz auspuha i ┼íiroke gume - zaista sjajna slika za svakoga ko se u saobra├Žaju na├░e iza Pro_ceed-a. To ├Že vam biti jasno i ako budete imali prilike da vozite ovaj automobil, ljudi vam ne├Že dati mira od raznoraznih pitanja vezanih za ovu Kiu. Za one kupce koji vole pa┼żnju, ovo je svakako odli├Ęan izbor. Jo┼í samo da mnogi >pre┼żale< tu ├Ęinjenicu da se voze u jednom ju┼żnokoreanskom vozilu, ┼íto je svakako predrasuda koja je danas u potpunosti eliminisana. Ovo je svakako auto sa kojim se mo┼żete hvaliti u dru┼ítvu, dok cirkate pivce u svom omiljenom kafi├Žu... Bela boja modela sa testa je trenutno najtra┼żenija. Pored nje, mo┼żete birati neku od preostalih 11 nijansi, gde su ve├Žina sa metalik efektom.
Enterijer, sa druge strane, nije dobio neki bog_zna_kakav bud┼żet za razvoj. Prakti├Ęno je prekopirano re┼íenje iz standardnog modela Ceed, ┼íto je dobro sa strane funkcionalnosti, korisnosti i ergonomije komandi. Tako├░e, kvalitet upotrebljenih materijala je na gotovo vrhunskom nivou i daleko je bolji od svih Kijinih modela koji su do sada dolazili iz fabrike u Ju┼żnoj Koreji. Kia Pro_ceed se, naravno, zajedno sa svim drugim ├Ęlanovima Ceed-familije i Sportage-om proizvodi u Slova├Ękoj. Ipak, glavna karakteristika je i najve├Ža prednost automobila sa na┼íeg testa u odnosu na sve kompakte sa troje vrata iz ove klase - koli├Ęina prostora. Iako je karakteristika ovog tipa automobila da nema prostora za putnike pozadi, Kia Pro_ceed ga ima u izobilju! Dakle, u odnosu na Ceed, gubite samo prakti├Ęnost ulaska i izlaska iz vozila, jer Pro_ceed ima samo troje vrata. Dve odrasle osobe sede vrlo komotno pozadi, a na kra├Že relacije mogu stati i sve tri. Prostora za noge ima i vi┼íe nego dovoljno, dok je sede├Ža povr┼íina adekvatne veli├Ęine. Ovu sjajnu sliku pomalo kvari prostor za glavu, koji je vrlo kriti├Ęan, te ne bismo preporu├Ęili visokim osobama da se voze na zadnjoj klupi. Tako├░e, ni osobama koje vole da gledaju kroz prozor dok se voze, jer je prozor├Ęe pozadi vrlo malih dimenzija. To su sve mane koje su ispale kao robovi efektnom dizajnu karoserije, sa svojim niskim krovom i visokom linijom stakala (>waistline<).
Naravno, pretpostavljamo da ne moramo ni spomenuti kakva je ponuda prostora za putnike napred. Velika ┼íirina Pro_ceed-a se vrlo jasno vidi i oseti unutra, te je mo┼żda i najve├Ža prednost za voza├Ęa i suvoza├Ęa to ┼íto imaju dosta tog lateralnog prostora. Na primer, i jedan i drugi mogu komforno, u istom trenutku da dr┼że naslonjenu ruku na naslonu izme├░u prednjih sedi┼íta. Problem za glave putnika se u odre├░enoj meri javlja i napred, ali vlasnici ovakvog tipa vozila su verovatno ve├Ž naviknuti na te probleme. Ako ste ba┼í visoki, re┼íenje je da se malo vi┼íe zavali naslon sedi┼íta. Voza├Ęevo sedi┼íte se pode┼íava po du┼żini, visini, mo┼że se pode┼íavati nagib naslona, a mogu├Že je i donje pode┼íavanje istog naslona, u predelu donjeg dela ki├Ęme. Sve je isto i za suvoza├Ęevo sedi┼íte, osim pode┼íavanja visine. Oba su odli├Ęno profilisana i pohvalna je njihova robusnost i dimenzija. Ipak, ne┼íto ve├Ža mana predstavlja ulazak i izlazak na, odnosno sa zadnje klupe. Mehanizam spu┼ítanja naslona ne funkcioni┼íe ba┼í glatko ÔÇô ne >memori┼íe< se prethodna pozicija sedi┼íta po du┼żini, a i samo odgurivanje sedi┼íta na napred ide veoma te┼íko ako se to obavlja van vozila.
Komandna tabla i svi okolni paneli su ura├░eni u crnoj boji i tu nema nikakvih alternativa. Crnilo razbijaju metalik-sive lajsne i sitni detalji, kao i metalik-maska centralne konzole, koja se dobija isklju├Ęivo u ovom nivou opremljenosti. Kao ┼íto smo ve├Ž rekli, komandna tabla je pregledna i laka za kori┼í├Ženje. Pored toga, materijali su zaista kvalitetni, gde je ve├Žina povr┼íina table presvu├Ęena mekanim gumiziranim materijalom. Ono ┼íto je problem u celoj ovoj pri├Ęi jeste ┼íto ova prekopirana unutra┼ínjost iz modela Ceed nije u skladu sa sportski orijentisanim Pro_ceed-om. I tu ne pri├Ęamo toliko o izgledu, ve├Ž pre svega o poziciji voza├Ęa. Svakako ne ┼żelite da pre Pro_ceed-a vozite neki Audi A3, BMW Serije 1 ili Mercedes CLC. Tada ├Žete shvatiti gde se kod Kie nalaze svi kompromisi, kojih je realno moralo biti u toliko jeftinijem vozilu od gorepomenutih. Najve├Ži kompromis je pozicija voza├Ęa, koja je previsoka za jedan ovakav automobil. Sedi┼íte se, dakle, ne spu┼íta dovoljno nisko, a sama komandna tabla je poprili├Ęno orijentisana ka dole. U praksi, ovo je prvi automobil na testu kojem smo morali da pomerimo volan po dubini ka voza├Ęu, jer smo zbog pomenutih problema morali da pove├Žavamo ugao naslona prednjih sedi┼íta. Od ostalih manjih problema na koje smo nai┼íli, izdvajamo premali obrtomer, zatim senzor mase na suvoza├Ękom sedi┼ítu koji aktivira alarm nevezanog sigurnosnog pojasa ├Ęak i ako na njega stavite lagan teret (npr. ranac ili manju torbu sa stvarima), kao i centralni displej/ekran, koji je zaista mogao biti grafi├Ękog tipa. Ovako, iako je veliki i odli├Ęno osvetljen, mo┼że biti konfuzan dok se ne naviknete.
Na pomenutom displeju dobijate brojne informacije: trenutna i prose├Ęna potro┼ínja, pre├░eni kilometri sa preostalim gorivom, prose├Ęna brzina, datum i vreme, spolja┼ínja temperatura, indikator otvorenih vrata i displej sa radio CD ure├░aja. Ispod njega je radio CD ure├░aj sa MP3 funkcijom, koji je povezan sa AUX-IN/iPod/USB konektorima, koji se nalaze na samom dnu centralne konzole. Zaista sve pohvale za rad ovih konektora, povezivanje i ├Ęitanje fajlova sa eksternih ure├░aja je zaista brzo! Ina├Ęe, muzika u Pro_ceed-u je odli├Ęna, sa svojih ┼íest zvu├Ęnika koji obavljaju odli├Ęan posao. To je velika razlika u odnosu na ├Ęetiri zvu├Ęnika iz osnovnog modela, koje smo slu┼íali u standardnom Ceed-u sa prethodnog testa. Ostalo je jo┼í da pomenemo prednju kasetu za sitnice solidne veli├Ęine, sa mogu├Žno┼í├Žu hla├░enja, zatim kasetu izme├░u prednjih sedi┼íta koja nije tako solidnog kapaciteta i prostrani prtlja┼żnik od 340 litara, koji se mo┼że pove├Žati na svih 1210 litara obaranjem zadnje klupe (2/3).
Jasno je da mi ovde pri├Ęamo o najopremljenijem Pro_ceed modelu u Kijinoj ponudi. Brojne stvari su ovde (EX Leather) uklju├Ęene u odnosu na onu baznu verziju od 13.500 evra (LX Cool), kao npr. prednje maglenke, 17-in├Ęne felne, zatamnjena zadnja stakla, parking senzori, kombinacija ko┼ża-┼ítof na sedi┼ítima, bolji muzi├Ęki ure├░aj, automatska klima itd. Za otprilike 17.000 evra koliko ko┼íta Pro_ceed EX Leather, mo┼że se ipak re├Ži da je ta cifra jo┼í uvek daleko manja u odnosu na ve├Žinu svojih najbli┼żih konkurenata. Naravno, ako ┼żelite elektri├Ęni ┼íiber koji smo mi imali na testu, morate dati jo┼í 1.000 evra, ┼íto je velika doplata. Jo┼í ve├Ža je za ├Ęetvorostepeni automatski menja├Ę (1.500 evra), ali je ona ipak opravdana. Na kraju, ne mo┼że se re├Ži da je i bazna verzija Kie Pro_ceed lo┼ía kupovina ÔÇô ipak dobijate klimu, elektri├Ęne podiza├Ęe stakala, daljinsku centralnu bravu, radio CD sa MP3 funkcijom itd. Ipak, mi ovde glasamo da, ako imate u toj meri ograni├Ęen bud┼żet, ozbiljnije razmislite o Ceed modelu sa petoro vrata, koji je ujedno i jo┼í jeftiniji, a sav taj manjak opreme mu bolje stoji u odnosu na jednog predivnog, sportskog i nadasve ozbiljnog modela Pro_ceed.
Kada je re├Ę o vo┼żnji ovog automobila, mi┼íljena su pomalo podeljena. Pre svega, treba re├Ži da nijedan motor u ponudi vas ne├Že staviti rame uz rame sa nekim modelima iz klase, poput VW Golf-a GTI, Seat Leon-a FR ili Cupra ili bilo kojeg drugog, potpuno sportski orijentisanog. To se pre svega odnosi na snagu Kijinih motora, gde je najsna┼żniji u ponudi dvolitarski benzinac sa 143 KS, mnogima poznat iz Hyundai-jevog Coupe-a. Benzinac od 1,6 litara sa na┼íeg testa je jedan vrlo elasti├Ęan pa i ┼ítedljiv motor (126 KS, 154 Nm pri 4200 opm), ali jednostavno nije u skladu sa preagresivnom karoserijom. Mnogima, ├Ęak pretpostavljamo i velikoj ve├Žini kupaca to ne├Že predstavljati neki ve├Ži problem, jer je Pro_ceed ipak daleko od sporog automobila. Dovoljno ├Že ljudima biti to ┼íto automobil dobro izgleda, ima nisku nabavnu cenu i tro┼íkove eksploatacije. Na ovo dodajte jo┼í jednu od velikih razlika u odnosu na Ceed he├Ębek sa petoro vrata ÔÇô ogibljenje je ne┼íto tvr├░e i pode┼íeno je za sportsku vo┼żnju. Tome doprinose i ne┼íto ve├Že felne i niskoprofilne gume, te ├Že vas sve to u paketu vrlo stabilno dr┼żati na putu u svim mogu├Žim uslovima. Naravno, ovaj model u serijskoj opremi ima i ESP sistem stabilnosti (>Electronic Stability Program<), koji se odli├Ęno pokazao i zaista se mo┼że re├Ži da je vo┼żnja Kiom Pro_ceed jedna od boljih na tr┼żi┼ítu. Naravno, u ovoj klasi. Ra├Ęunajte na ne┼íto tvr├░u vo┼żnju, ┼íto nije pohvalno imaju├Ži u vidu na┼íe puteve, ali vam to u praksi ne├Že toliko smetati jer je napravljen odli├Ęan kompromis.
Benzinski agregat odlikuje velika mirno├Ža i tih rad, kao i solidna ponuda snage u ni┼żim obrtajima. Pomalo je ├Ęudno programiran, kao da nije iskori┼í├Žen veliki procenat njegovih mogu├Žnosti, ┼íto se i donekle mo┼że objasniti ponu├░enom sedmogodi┼ínjom garancijom. Ni┼íta nije prepu┼íteno slu├Ęaju. Tako npr. do 150-160 km/h se ubrzava sa velikom lako├Žom, ali ve├Ž nakon toga kompjuter kao da obuzdava ma┼íinu pa ├Že vam trebati ne┼íto vi┼íe auto-puta da bi do┼íli do maksimalne brzine. Po papirima ona iznosi 192 km/h, dok smo mi uspeli da do├░emo do 205 km/h, naravno, po o├Ęitavanju sa brzinomera. Tako├░e, ubrzanje je po papirima 10,8 sekundi do stotke, iako je u praksi sigurno potreban manji vremenski interval. Najve├Ža pohvala u ovom delu teksta svakako ide veoma lakoj vo┼żnji, gde se posebno isti├Ęu vrlo sna┼żne i osetljive disk ko├Ęnice (na sva ├Ęetiri to├Ęka) i elektroprogresivni servo volan. To zna├Ęi da ├Že pri manjim brzinama volan biti veoma lak za okretanje, ┼íto se elimini┼íe pri ve├Žim brzinama. Pri├Ęu upotpunjuje manuelni menja├Ę sa pet brzina, koji nije ba┼í nai┼íao na pohvale kod stranih novinara, no me├░utim mi nismo imali nikakve ve├Že primedbe na njegov rad. Preglednost vozila je odli├Ęna u samoj vo┼żnji, dok su parking senzori pozadi zaista itekako neophodni pri parkiranju.
Jasno je za┼íto ovaj automobil trenutno predstavlja apsolutni hit na na┼íem tr┼żi┼ítu. Ljudima je nekako izgleda dosadilo da voze jedne te iste automobile, a nemaju novca da sebi priu┼íte neki od specifi├Ęnijih, skupljih. Do sada su modeli iz evropskog C-segmenta tr┼żi┼íta bili uglavnom zasnovani na jednoj platformi, ali i jednom, istom izgledu karoserije, pa su se samo razlikovali po broju vrata. Kao primer vam mogu poslu┼żiti gotovo svi automobili koji se u ovom trenutku prodaju u ovoj klasi. Izuzetak je Citroen, koji je sa modelom C4 pre nekoliko godina izgleda Koreancima poslu┼żio kao primer kako bi mogli da diferenciraju he├Ębek sa troje i sa petoro vrata. Tako danas model Pro_ceed predstavlja su┼ítu i konceptualnu razli├Ęitost u odnosu na vi┼íe porodi├Ęni i kultivisaniji model Ceed. Kia Pro_ceed je definitivno namenjena mla├░im voza├Ęima, kojima je bitno kako automobil izgleda. Njihovi roditelji, koji su naj├Ęe┼í├Že i sponzori kupovine, bi mo┼żda trebalo da razmisle o tome da ovaj automobil ima sedam vazdu┼ínih jastuka, pet zvezdica na Euro-NCAP testu bezbednosti, kao i pogonske agregate koji ba┼í i nisu kreirani za >divljanje<. Cena je prihvatljiva, niska, a garancija je velikih sedam godina (svih deset na karoseriju). Zamislite samo kasnije, ako ne prelazite mnogo kilometara godi┼ínje, ho├Žete da prodate va┼íu Kiju za nekih 3, 4 ili 5 godina i u oglasu stavite da je auto jo┼í uvek pod fabri├Ękom garancijom. Mislimo da to elimini┼íe i svaku sumnju vezanu za post-prodaju modela Pro_ceed, gde se uvek mogu dobiti solidne pare. Kia Pro_ceed je hit, nema ┼íta.
Automobil sa na┼íeg testa (Pro_ceed 1,6 EX Leather) sa svom opremom ko┼íta 17.990 evra sa ura├Ęunatim PDV-om. Model Kia Pro_ceed, kao i ostala Kijina vozila, mo┼żete razgledati i kupiti u firmi >Kia Auto d.o.o.< ÔÇô Ugrinova├Ęki put 10m, Zemun. Telefon: 011/316-69-03.

Kia Pro_ceed by MUNGOS:


Znate sigurno kakav je ose├Žaj kad nekoga poznajete dugi niz godina, znate da je smirena osoba, na├Ęitana, povu├Ęena, koja je uvek ljubazna, tiha i >gleda svoja posla<, a onda je jedno ve├Ęe vidite u popularnom klubu kako igra na stolu. Ne┼íto sli├Ęno je svojim modelom Pro_ceed uspela da postigne Kia. Iako je Ceed pokazao da je >ne┼íto vi┼íe< i svakako automobil koji ├Že biti pravi hit me├░u kupcima, sportska verzija sa prefiksom >pro< definitivno je pogodila pravo u centar i pokazala da ovaj ju┼żnokoreanski proizvo├░a├Ę ume da uradi mnogo vi┼íe nego ┼íto biste od njega o├Ęekivali.

Ne treba biti posebno pa┼żljiv analiti├Ęar pa videti koliko je Pro_ceed uspe┼ían sa vizuelne strane. Skre├Že poglede ┼íirom grada, ljudi se interesuju za njegov enterijer, eksterijer a naravno i vozne karakteristike. O├Ęekivano, pored vizuelnog dojma, i tehni├Ęki deo pri├Ęe zaslu┼żuje sve pohvale, uz dobro poznatu vi┼íegodi┼ínju garanciju koju pru┼ża zaista su┼żeni broj proizvo├░a├Ęa.

Jedino pitanje koje se postavlja jeste da li vam je zaista potreban sportski automobil sa troja vrata? Ako je odgovor da, Pro_ceed je definitivno jedan od najboljih izbora, imaju├Ži u vidu njegovu cenu i sve karakteristike.


Motor1,4 CVVT1,6 CVVT2,0 DOHC1,6 CRDi_901,6 CRDi_1152,0 CRDi
R. zapremina1396ccm1591ccm1975ccm1582ccm1582ccm1991ccm
Tip motoraR4 benz.R4 benz.R4 benz.R4 dizelR4 dizelR4 dizel
Kompresija10,510,510,117,317,317,3
Ventila po cil444444
Turbo punjacnenenedadada
Snaga KW80(109KS)93(126KS)105(143KS)66(90KS)85(115KS)103(140KS)
Nm/opm137/5000154/4200186/4600235/1750255/1900305/1800
Menjacman.man./aut.man./aut.man.man./aut.man.
Br. stepeni55/45/455/46
Duzina (mm)425042504250425042504250
Sirina (mm)179017901790179017901790
Visina (mm)145014501450145014501450
Medjuosovina2650mm2650mm2650mm2650mm2650mm2650mm
Pneumatici185/65R15225/45R17225/45R17185/65R15225/45R17225/45R17
Prtljaznik (l)340/1210340/1210340/1210340/1210340/1210340/1210
Rezervoar (l)535353535353
Max km/h187192205172188205
0 - 100 km/h11,4 s10,8 s10,3 s13,5 s11,4 s10,1 s
lit/100km6,16,47,14,74,75,5
Cena13.490ÔéČ16.990ÔéČ17.990ÔéČ-18.490ÔéČ18.990ÔéČ
KategorijaOcena (5 - 10)
Izgled spolja10
Izgled unutra7
Ponuda prostora9
Varijabilnost7
Serijska oprema9
Dodatna oprema6
Pona┼íanje u vo┼żnji9
Komfor u vo┼żnji7
Buka9
Motori8
Garancija10
Cena9
UKUPNO8.33
ZA ( + )
Sjajan izgled
Garancija 7 godina
Efikasne ko├Ęnice
Iznena├░uju├Že mnogo prostora u kabini
Opremljenost
Sveukupni kvalitet
PROTIV ( - )
Lo┼ía pozicija voza├Ęa
Po┼żeleli bi sna┼żniji motor
Sistem ulaska/izlaska pozadi
Gruba plastika na donjoj unutra┼ínjoj strani vrata koja se te┼íko odr┼żava
Prevelika doplata za elektri├Ęni ┼íiber